Додон заявив про бажання відвідати Київ після Москви і Брюсселя

Додон заявив про бажання відвідати Київ після Москви і Брюсселя

Фото: Reuters

Президент Молдови хоче мати добрі відносини з сусідами.

Президент Молдови Ігор Додон заявив про бажання відвідати Київ і Бухарест після Москви і Брюсселя.

Про це він сказав під час першої прес-конференції на посаді глави Молдови, передає Інтерфакс-Україна.

Нещодавно Ігор Додон відвідав Москву і отримав в подарунок від президента Росії Володимира Путіна карту з кордонами Молдавського князівства станом на XVIII століття, яке займало частину території України та Румунії. У лютому Додон планує відвідати Брюссель.

"Було б добре, щоб наступний візит відбувся в Бухарест або Київ. Це нормально, мати хороші відносини з сусідами. Є й інші запрошення і пропозиції, але було б нормально, щоб зустрітися з сусідами", - сказав президент Молдови.

Відповідаючи на запитання журналістів про його дії, якщо його не запросять до Києва або Бухареста, Додон заявив, що "насильно милим не будеш", і додав, що буде налагоджувати співпрацю з парламентом або урядом сусідніх країн.

Нагадаємо, проросійський кандидат на посаду президента Молдови Ігор Додон переміг на виборах, набравши трохи більше 52% голосів. Зазначимо, раніше він заявляв про законність анексії Криму. Під час теледебатів напередодні виборів ведучий запитав у Додона: "Кому належить Крим?". Він відповів: "Російській Федерації".

Проросійські кандидати: у Болгарії та Молдові обрали нових президентів

Проросійські кандидати: у Болгарії та Молдові обрали нових президентів

Повʼязані теми:

Наступна публікація