Хорватія зголосилася замість Угорщини пропускати мігрантів до ЄС

Хорватія зголосилася замість Угорщини пропускати мігрантів до ЄС

Нелегальних мігрантів погодилася пропускати Хорватія

Біженці, котрі прямують через Сербію, тепер матимуть шанс на перетин хорватського кордону.

Частина мігрантів від сербсько-угорського кордону рушила до Хорватії. Так вони вирішили обійти Угорщину, яка напередодні закрила кордон для нелегалів, ідеться в сюжеті ТСН.16:45.

До Німеччини біженці хочуть потрапити тепер іншим шляхом, через Словенію та Австрію.

Хорватський прем'єр-міністр заявив, що його країна не стоятиме на заваді і дозволить мігрантам через неї рухатися далі в Західну Європу. За словами політика, перші півтори сотні біженців уже потрапили до країни.

"Ми хочемо перетнути кордон до Хорватії, щоб продовжити подорож у Європу, тому що Угорщина закрила кордон і всіх, хто його перетне - заарештують. Ми чули про три роки в'язниці. Чому вони це роблять. Ми просто хочемо пройти. Нічого більше. У наших країнах – війна, ми не можемо там залишатися", - пояснюють біженці.

Ті ж, хто залишився біля сербсько-угорського кордону, сподіваються – його таки відкриють. На під'їздах до пунктів пропуску та вздовж бетонної стіни з колючим дротом люди розбили наметове містечко, в якому провели ніч.

Учора в Угорщині набув чинності новий закон, за яким поліція затримуватиме всіх, хто нелегально потрапив на територію країни. За це мігрантам загрожує депортація або ув'язнення.

Як повідомлялося, напередодні вечором на кордони Угорщини висунулася армія. Військові отримали повноваження допомагати прикордонникам в поточній охороні рубежів держави.

Частина мігрантів від сербсько-угорського кордону рушили до Хорватії

Частина мігрантів від сербсько-угорського кордону рушили до Хорватії

Повʼязані теми:

Наступна публікація