Індонезійський хлопець прожив 49 днів у плавучій хатині серед відкритого океану

Індонезійський хлопець прожив 49 днів у плавучій хатині серед відкритого океану

Фото: Консульство Індонезії

Хлопця врятувало риболовецьке судно, що пропливало повз.

Індонезійський юнак жив 49 днів посеред відкритого океану в рибальській хатині, перш ніж він був врятований панамським судном та повернувся додому.

Про це повідомляє The Guardian.

19-річний Альді Роман Аділанг з Сулавесі працював на плавучій рибальській хатині розташованій на відстані 125 км в морі. Хлопець допомагав у вилові риби та кожного тижня хтось із рибалок приїздив забирати рибу з пасток і доставляв йому свіжі запаси їжі та води

Невелика плавуча дерев'яна хатина була прив'язана до морського дна довгою мотузкою, але в липні сильні вітри розірвали кріплення і відправили Альді до океану.

Хлопець виживав ловлячи рибу, спалюючи деревину з хатини, щоб її приготувати та намагався проціджувати морську воду через свій одяг, аби мінімізувати споживання солі.

Як повідомило Індонезійське консульство в Осаці, за час перебування Альді в океані, повз нього пропливали 10 суден і лише останнє підібрало його аж через півтора місяця.

"Кожного разу, коли він бачив великий корабель, він сподівався, що його підберуть, але  жоден з них не зупинився або не побачив Альді", - сказав індонезійський дипломат з консульства в Осаці.

Сам юнак, під час розмови з індонезійськими журналістами сказав, що вже майже не надіявся вижити. Хлопець розповів, що навіть спробував скоїти самогубство, стрибнувши в океан, але згадав поради своїх батьків і молився.

Після спасіння його передали чиновникам консульства.

Нагадаємо, раніше Американська компанія Ocean Infinity зафіксувала у зоні пошуку зниклої в листопаді 2017 року аргентинської субмарини San Juan об’єкт, який схожий на неї. 

Дніпрянин без спорядження пірнув на 71 метр та побив рекорд України і США

Дніпрянин без спорядження пірнув на 71 метр та побив рекорд України і США

Повʼязані теми:

Наступна публікація