Керівник Пентагону назвав Росію загрозою, що зростає

Керівник Пентагону назвав Росію загрозою, що зростає

Фото: Reuters

Разом із РФ міністра оборони США турбує Китай.

Росія і Китай є в сучасному світі загрозами, котрі зростають. Так визначив ці держави міністр оборони США Джеймс Меттіс під час представлення нової стратегії національної оборони Сполучених Штатів.

На думку військового керівника, обидві держави прагнуть змінити світ відповідно до власних уявлень та інтересів. "Ми стоїмо перед зростаючою загрозою з боку таких відмінних один від одної ревізіоністських сил, як Китай і Росія – країн, які прагнуть створити світ, відповідний до їх авторитарних моделей", - заявив Меттіс. Керівник Пентагону додав, що названі держави "прагнуть заволодіти правом вето над економічними, дипломатичними і оборонними рішеннями інших країн".

Як уже повідомлялося, адміністрація американського президента Дональда Трампа планує зменшити обмеження на використання ядерної зброї та розробити нову ядерну боєголовку для американських ракет Trident із низьким рівнем шкоди. Про це пише The Guardian, посилаючись на колишнього помічника Барака Обами з питань контролю над озброєннями і нерозповсюдження ядерної зброї Джона Вулфстала.

Кремль звинувачує Пентагон у зараженні тисяч комп'ютерів вірусом-шантажистом

Кремль звинувачує Пентагон у зараженні тисяч комп'ютерів вірусом-шантажистом

Повʼязані теми:

Наступна публікація