Компанія SpaceX відправила на Міжнародну космічну станцію чотирьох астронавтів

Компанія SpaceX відправила на Міжнародну космічну станцію чотирьох астронавтів

Ракета Falcon 9 запустила корабель із екіпажем з чотирма астронафтами / Фото: SpaceX/Twitter

Пеггі Вітсон стала першою жінкою-очільницею приватного польоту в космос.

У ніч проти понеділка, 22 травня, ракета космічної компанії SpaceX Falcon 9 запустила корабель Crew Dragon із американської Флориди на Міжнародну космічну станцію.

Про це повідомляє CNN

На борту перебуває екіпаж із чотирьох людей. Очолює його 63-річна колишня астронавтка NASA Пеггі Вітсон. Також на борту перебувають американський інвестор і автогонщик Джон Шоффнер, астронавти Райяна Барнаві та Алі Аль-Карні з Саудівської Аравії. 

Райяна Барнаві - перша жінка з Саудівської Аравії, яка полетіла в космос. Пеггі Вітсон - перша жінка-очільниця приватного польоту в космос. 

Екіпаж проведе на борту Crew Dragon 16 годин, поки корабель не пристикується до орбітальної лабараторії. Після цього екіпаж приєднається до семи астронавтів, які вже перебувають на космічній станції. Близько восьми днів вони разом працюватимуть над десятками досліджень і наукових проєктів, зокрема й біомедичними.  

Раніше ми повідомляли, що SpaceX скасувала тестовий запуск надважкої ракети Starship, призначеної для міжпланетних польотів. Відтермінування сталося через замерзання клапана тиску, пояснив Ілон Маск. 

Читайте також:

Повʼязані теми:

Наступна публікація