Лідерок білоруської опозиції висунули на Нобелівську премію миру

Лідерок білоруської опозиції висунули на Нобелівську премію миру

Фото: Associated Press

Лауреатів премії миру буде визначати Нобелівський комітет.

Білоруських опозиціонерок Світлану Тихановську, Марію Колеснікову і Вероніку Цепкало висунули на Нобелівську премію миру 2021 року.

Про це повідомляє видання Vart Land з посиланням на заяву норвезького депутата Гейра Тоскедала.

"Опозиційні політикині Білорусі мають дивовижну мужність. Вони влаштовують мирні демонстрації, попри те, що влада застосовує насильство проти них", - передає газета слова депутата.

У підставах висунення кандидаток йдеться, що Тихановська, Колеснікова і Цепкало заслуговують високої нагороди за боротьбу за чесні вибори та натхнення на мирне протистояння нелегітимному режиму в Білорусі.

Нагадаємо, що номінувати суперницю Лукашенка Світлану Тихановську та її чоловіка Сергія, котрий нині перебуває за ґратами, на Нобелівську премію миру - Євросоюзу запропонував Дональд Туск. Президент Європейської народної партії та ексголова Європейської Ради вважає, що це було би потужним сигналом від Європи. Через фальсифікації на виборах та жорстокі напади на мирних протестувальників ЄС готує санкційний список проти білоруських чиновників. Долучитися до запровадження обмежень може й Вашингтон - держсекретар США Майк Помпео оголосив, що Вашингтон готує санкції проти причетних до репресій.

Дональд Туск запропонував номінувати Тихановську та її чоловіка на Нобелівську премію миру

Дональд Туск запропонував номінувати Тихановську та її чоловіка на Нобелівську премію миру

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Нобелівський тиждень
Наступна публікація