Лукашенко заявив про "потребу поглиблення співпраці Росії та Білорусі"

Лукашенко заявив про "потребу поглиблення співпраці Росії та Білорусі"

Фото: Associated Press

Президент Білорусі звернувся з нагоди ювілею "Дня єднання".

Президент Білорусі Олександр Лукашенко наполягає на поглибленні та розширенні російсько-білоруських відносин.

Про це йдеться в заяві Лукашенка з нагоди 20 річниці Дня єднання народів Білорусі та Росії.

За його словами, переваги інтеграції "вже змогли відчути мільйони білорусів і росіян, а між країнами немає відчуженості".

"День єднання народів Білорусі та Росії символізує тверду прихильність наших країн багатовіковій дружбі і загальним духовним цінностям. Нероздільна спадщина минулого, в якому були Велика Перемога і творча праця кількох поколінь, зумовило доленосне рішення разом будувати своє майбутнє", - сказав Лукашенко.

Він зазначив, що необхідно і далі розширювати білорусько-російське співробітництво та усувати штучні бар'єри в усіх галузях, і зокрема, в економіці.

"Необхідно і далі розширювати білорусько-російське співробітництво. Серйозному зростанню глобальної конкуренції, посиленню протекціонізму і ізоляціонізму ми повинні протиставити справжню інтеграцію, рішуче усунення штучних бар'єрів і обмежень в економіці, реалізацію масштабних проектів", – додав президент Білорусі.

Як повідомлялося, білоруський президент все частіше говорить про загрозу суверенітету його країни. Росія активізувала свою діяльність на договорі про утворення Союзної держави від 1999 року, за яким РФ та Білорусь повинні створити конфедерацію з єдиними політичною, економічною, військовою, митною, валютною, судовою, культурною та іншими системами. Фактично це означає злиття обох країн в одну державу. І для величезної за територією Росії це має вигляд зовсім не як об’єднання, а скоріше як приєднання. Майже всі білоруські та російські політичні експерти впевнені – у Кремлі розпочали активну роботу для підготовки захоплення Білорусі.

Експерти і політтехнологи наводять багато причин, чому Росія активізувала це питання саме зараз і якої економічної та геополітичної мети притримується своїм черговим тиском на сусіда. Про п'ять основних читайте у матеріалі ТСН.ua.

Лукашенко звільнив віце-прем'єра та міністра сільського господарства через брудних корів

Лукашенко звільнив віце-прем'єра та міністра сільського господарства через брудних корів

Повʼязані теми:

Наступна публікація