Меркель пообіцяла керувати німецьким урядом до 2021 року

Меркель пообіцяла керувати німецьким урядом до 2021 року

Фото: Reuters

Канцлерка Анґела Меркель має намір залишатися при владі до 2021 року.

Канцлерка Німеччини Анґела Меркель має намір залишатися при владі до 2021 року у разі перемоги блоку партій Християнсько-демократичний союз (ХДС) і Християнсько-соціальний союз (ХСС) на виборах до Бундестагу восени цього року.

Про це голова німецького уряду заявила ввечері у неділю, 16 липня, в ефірі телеканалу ARD.

На запитання, чи вона може це гарантувати, Меркель відповіла, що жодна людина не має абсолютного контролю над власною долею.

"Однак я маю твердий намір вчинити саме так, як я сказала людям", - наголосила канцлерка, додавши, що на цьому базується довіра, цитує агентство Reuters. Меркель також відповіла на критику вибору місця проведення саміту лідерів країн Великої двадцятки у Гамбурзі.

"Було очевидно, що (саміт - Ред.) треба провести у великому місті", - заявила канцлерка і зауважила, що зраділа згоді гамбурзького бургомістра Олафа Шольца (Olaf Scholz).

При цьому вона визнала частку своєї відповідальності через заворушення, які виникли в місті у дні саміту.

"Там відбулися речі, які є абсолютно неприйнятними, і за них я несу відповідальність, як і Олаф Шольц", - цитує канцлерку інформагенція AFP.

За гамбурзьким рахунком: хто переміг у політичному бою найвпливовіших

За гамбурзьким рахунком: хто переміг у політичному бою найвпливовіших

Водночас Меркель дистанціювалася від нападів її соратників по ХДС на соціал-демократа Шольца та закликів до його відставки. Нагадаємо, на початку року Меркель стала єдиною кандидаткою в канцлери від блоку сестринських партій ХДС/ХСС на виборах до Бундестагу, які відбудуться восени.

Якщо блок ХДС/ХСС переможе, Меркель вчетверте очолить уряд.

Нагадаємо, що раніше Християнсько-демократичний союз – партія канцлера ФРН Ангели Меркель – виграла вибори у земельний парламент (ландтаг ред) землі Північний Рейн-Вестфалія.

ХДС отримав, за попередніми даними, 33,5%, СДПН – 31,1%, Вільна демократична партія – 12,1%, "Альтернатива для Німеччини" - 7,6%, Зелені – 6,1%. Ліві зовсім не входять до парламенту

Повʼязані теми:

Наступна публікація