МЗС Росії оголосило про розширення "чорного списку" для ЄС

МЗС Росії оголосило про розширення "чорного списку" для ЄС

Фото: Associated Press

У відомстві зазначають, що Москва залишає за собою право на вжиття подальших заходів.

Росія ухвалила рішення про розширення списку представників ЄС, яким заборонений в'їзд на територію РФ. У російському зовнішньополітичному відомстві нарікають, що в ЄС ігнорують їхні пропозиції вести предметний діалог на основі фактів і як і раніше вибирають мову санкцій.

"У відповідь на дії Європейського Союзу російською стороною прийнято рішення про розширення списку представників країн-членів та інститутів ЄС, яким заборонений в'їзд на територію Російської Федерації. Число фігурантів російського списку доведено до паритетного з наявним списком Євросоюзу" - йдеться в заяві МЗС РФ 23 вересня.

В МЗС РФ також заявили, що Москва залишає за собою право на вжиття подальших заходів, якщо Брюссель піде шляхом нарощування санкційного тиску.

"У разі продовження Євросоюзом конфронтаційної лінії залишаємо за собою право на застосування відповідних заходів", - сказано в заяві.

Нагадаємо, 10 вересня Євросоюз ще на пів року подовжив санкції проти Росії через анексію Криму – так вирішила Рада ЄС. У списку – 175 осіб – їм заборонено в’їжджати до ЄС, а їхні активи там заморожені. Обмеження стосуються й чотирьох десятків російських підприємств. ЄС ухвалив санкції шість років тому й відтоді подовжує їх що пів року. Також Брюссель запровадив й економічні обмеження проти цілих секторів економіки Росії через її агресію на Донбасі. Вони діють до кінця наступного року.

Євросоюз ще на пів року подовжив санкції проти Росії через анексію Криму

Євросоюз ще на пів року подовжив санкції проти Росії через анексію Криму

Повʼязані теми:

Наступна публікація