На Сардинії відкрилося почесне консульство України

На Сардинії відкрилося почесне консульство України

Фото: Посольство України в Італії

Клімкін зазначив, що у Кальярі "України і українського стає все більше".

На італійському острові Сардинії відкрилося почесне консульство України. Урочиста інавгурація установи відбулася 10 травня у головному місті регіону Кальярі.

Про це повідомляє посольство України в Італії.

У відкритті консульства взяли участь міністр закордонних справ України Павло Клімкін, посол України в Італії Євген Перелигін, керівник депутатської групи ВРУ з міжпарламентських зв’язків з Італією Сергій Алєксєєв, представники місцевої влади та української громади.

Почесним консулом буде Ентоні Гранде, якого у посольстві називають досвідченим та енергійним. У дипустанові зазначають, що це "сприятиме посиленню міжрегіонального діалогу, розвитку економічної й культурної співпраці та захисту прав української громади італійського острова".

Очільник МЗС Клімкін зі свого боку зазначив, що у Кальярі "України і українського стає все більше у політичному, економічному, а головне - у людському вимірі". Міністр повідомив, що саме у цьому місті кілька років тому з’явився перший у Західній Європі пам’ятник жертвам Голодомору в Україні 1932-1933 років.

У ці дні на Сардинії багато важливих подій та корисних знайомств. Урочисто відкрили Почесне консульство України у місті...

Опубліковано Pavlo Klimkin Неділя, 12 травня 2019 р.

Нагадаємо, у польському місті Катовіце 30 березня відкрилося почесне консульство України. Посол Андрій Дещиця додав, що це консульство буде вже 12 у всій Польщі. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація