На уламках літака EgyptAir знайдені сліди тротилу

На уламках літака EgyptAir знайдені сліди тротилу

Фото: Reuters

Але говорити про версії теракту передчасно.

Фахівці виявили на уламках літака EgyptAir, що впав у Середземне море в травні поточного року, сліди вибухової речовини тротилу.

Про це пише газета Le Figaro з посиланням на джерело, яке близьке до слідства.

Сліди були виявлені минулого тижня, їх походження залишається неясним, відзначає Reuters. Судова влада Єгипту не дозволила французьким експертам вивчити уламки більш детально, розповіло джерело.

При цьому, як зазначає видання, говорити про версії теракту передчасно, передає ТАСС.

Раніше повідомлялося, що французьким фахівцям вдалося відремонтувати чорний ящик літака.

Нагадаємо, в ніч на 19 травня компанія Egyptair повідомила, що втратила контакт з літаком рейсу MS804 в 2:30 ранку за каїрському часу. Лайнер в той момент знаходився над Середземним морем приблизно в 280 км від узбережжя Єгипту. Літак повинен був прилетіти в аеропорт Каїра в 3:15 ранку.

Пізніше єгипетські авіаційні чиновники заявили, що літак авіакомпанії EgyptAir розбився. Збройні сили Єгипту розмістили на сторінці свого офіційного представника в мережі Facebook перші фотографії витягнутих з моря уламків літака, а також рятувальних жилетів і фрагментів спотворених пасажирських крісел.

На борту перебували 56 пасажирів і 10 членів екіпажу. Рейс виконувався літаком Airbus A320-200, який EgyptAir придбала в 2003 році.

Уламки літака EgyptAir знайшли в Середземному морі

Уламки літака EgyptAir знайшли в Середземному морі

Повʼязані теми:

Наступна публікація