Німеччина змінила правила в'їзду до країни через коронавірус

Німеччина змінила правила в'їзду до країни через коронавірус

Фото: Associated Press

Подорожні повинні мати довідку з негативним тестом або ж про наявність імунітету.

Німеччина змінює правил в'їзду на територію країни з кризових регіонів, що не входять до Шенгенської зони.

Про це повідомила німецька газета Bild.

У розпорядженні видання опинився проєкт постанови, в якому зазначено, що після введення нового порядку всі, хто прибуває до Німеччини з цих регіонів, будуть зобов'язані ще до початку поїздки мати на руках довідку про негативний результат тесту на коронавірус, або про наявність імунітету до COVID-19.

За в'їзду до ФРН з регіонів з несприятливою обстановкою, що входять до Шенгенської зони, довідка з результатами тесту, або про щеплення (наявності імунітету) повинна бути надана ​​до місцевих органів влади впродовж 72 годин після перетину кордону.

Нині чинне правило про обов'язкове дотримання карантину після в'їзду на територію Німеччини, за даними Bild, буде скасовано.

Нагадаємо, що від середи у Німеччині діє загальнонаціональний локдаун — всі школи перейшли на дистанційне навчання, а дитячі садочки, за деякими винятками, припинили роботу. Закрилися також усі заклади, за винятком продуктових магазинів, аптек та інших крамниць із товарами першої необхідності. Водночас продовжити роботу дозволили продавцям різдвяних ялинок, а книгарні можуть пропонувати послугу "натисни і забери". 

Коронавірус у світі: у Німеччині почав діяти новий локдаун

Коронавірус у світі: у Німеччині почав діяти новий локдаун

Пом'якшення карантинних обмежень очікують у період від 24 до 26 грудня, коли рідні зможуть зібратися у колі з чотирьох людей, включно з дітьми від 14 років. Загалом "різдвяний локдаун" діятиме щонайменше до 10 січня. Його можуть продовжити, якщо рівень зараження не знизиться.

У перший день локдауну Німеччина повідомила про 952 пов'язані з COVID-19 летальні випадки. Це найвищий добовий приріст смертей в країні від початку пандемії.

Повʼязані теми:

Наступна публікація