Омбудсмена Денісову не допустили до політв'язня Сущенка

Омбудсмена Денісову не допустили до політв'язня Сущенка

Фото: УНІАН

З уповноваженою з прав людини на зв'язку перебувають Геращенко та Порошенко.

Уповноважену Верховної Ради України Людмилу Денісову не допустили до українського політичного в'язня Романа Сущенка у Москві.

Про це повідомила заступник спікера парламенту Ірина Геращенко.

"Тільки що отримала інформацію, що Людмилі не дали побачення в Лефортово, де утримують Р. Сущенка і інших українців. Її запит на відвідання і відповідні документи відправили на розгляд у Федеральне управління виконання покарань, хоча це питання мав розглянути і вирішити начальник тюрми", - написала вона.

Зазначається, що Денісова мала рішення суду, яке дозволяло їй відвідати політв'язня, вона від 9 години ранку перебувала у Лефортово, проте о 15 годині отримала відмову, а документи знову відправили до суду, а також до Федерального управління виконання покарань.

 

Опубліковано Людмилою Денісовою 18 червня 2018 р.

Тільки що знову вийшов заступник керівника установи і повідомив, що документи повернуто у Московський міський суд. На...

Опубліковано Людмилою Денісовою 18 червня 2018 р.

Публікації Денсіової на своїй сторінці також поширив адвокат Марк Фейгін, який займався справою Сущенка.

"Приховування правди про бранців, недопуск до них - скоріш за все свідчить про погіршення стану здоров‘я українців, психологічного тиску на них", - каже Геращенко.

Вона додала, що у понеділок, 18 червня, Денісова зустрінеться з російським омбудсменом Москальковою і підніме питання українських бранців.

Українська омбудсменка Людмила Денісова поставила ультиматум своїй російській колезі

Українська омбудсменка Людмила Денісова  поставила ультиматум своїй російській колезі

Нагадаємо, українському омбудсмену, попри міждержавні домовленості, не вдається відвідати наших політв’язнів у Росії. Людмила Денісова спробувала зустрітися з незаконно ув’язненим Миколою Карп'юком, але до нього її не пустили. А до цього її не пустили на зустріч із українським політв’язнем Олегом Сенцовим

Повʼязані теми:

Наступна публікація