Росія почала масштабні випробування військової техніки в Арктиці

Випробування триватимуть кілька тижнів.

Сьогодні в неділю, 19 лютого, фахівці Головного автобронетанкового управління Міноборони Росії і представники промисловості почали випробування нових зразків озброєння, військової і спеціальної техніки в умовах Арктики.    

Про це заявив заступник Міністра оборони РФ, генерал армії Дмитро Булгаков, повідомили в Департаменті інформації Міноборони РФ.

У найближчі кілька тижнів на сучасних зразках снігоболотохідної техніки випробувальники пройдуть складний маршрут від селища Тіксі (Республіка Саха (Якутія)) до острова Котельний і назад льодовим покриттям моря Лаптєвих, протоками між островами і прибережною зоною.

"Техніка та особовий склад експедиції забезпечені всім необхідним для здійснення маршу. Особовий склад одягнений в сучасну арктичну форму, забезпечений арктичним паливом і необхідними запасами продовольства", — йдеться в повідомленні.

Так, в ході автономного маршруту планують подолати 2 тисячі км. Фахівці оцінюватимуть нові технічні рішення на зразках військових гусеничних машин, які пристосовані низьких температур (до мінус 60 градусів).

Випробуватимуть армійські снігоходи, дволанкові гусеничні транспортери, спеціальні транспортні засоби на шинах наднизького тиску на базі всюдиходів "Трекол", які допрацювали за вимогами військового відомства, і модернізовані дволанкові транспортери сімейства ДТ-10ПМ і ДТ-30ПМ.

Крім того, в Арктиці досліджуватимуть кузови-контейнери, каркасно-надувні намети для людей і військової гусеничної техніки, а також переносні і стаціонарні засоби визначення товщини льоду, нові водоочисні та опріснювальні установки, засоби медичного забезпечення.

Нагадаємо, раніше в Міноборони РФ повідомили, що 2017 року російські військові проведуть понад понад 2,8 тис. навчань. У вересні цього року РФ разом із Білоруссю проведе стратегічне навчання "Захід-2017".

Між тим, 1 лютого в акваторії Чорного моря стартували масштабні навчання НАТО під назвою "Щит моря". Тренування з участю 8 країн, в тому числі і України, тривали до 10 лютого.

У Чорному морі російські літаки здійснили небезпечні маневри поблизу американського есмінця

У Чорному морі російські літаки здійснили небезпечні маневри поблизу американського есмінця

Повʼязані теми:

Наступна публікація