Росія посилить Чорноморський флот "сторожовими кораблями"

Росія посилить Чорноморський флот "сторожовими кораблями"

Фото: УНІАН

Чорноморський флот РФ в найближчі роки отримає шість сторожових кораблів і шість дизель-електричних підводних човнів.

Про це повідомив головнокомандувач ВМФ Росії адмірал Віктор Чирков.
"Серія з шести сторожових кораблів проекту 1135.6 покликана суттєво посилити потенціал надводної складової Чорноморського флоту", - заявив він під час спуску на воду сторожового корабля "Адмірал Ессен" на калінінградському суднобудівному заводі "Янтар".


За його словами, "проблема оновлення корабельного складу Чорноморського флоту давно назріла". Зокрема, як заявив російський військовий, з недавніх пір чорноморці почали виконувати завдання у складі постійного оперативного з'єднання в Середземному морі.

"Сторожові кораблі проекту 1135.6, які з 2015 року почнуть поповнювати бойовий склад Чорноморського флоту, дозволять вирішувати ці завдання повноцінно. Перші два сторожові кораблі проекту 1135.6 ми плануємо отримати від заводу "Янтар" в 2015 році", - повідомив адмірал.


Він нагадав, що з 2015 року на Чорноморський флот почнуть прибувати і дизель-електричні підводні човни. "Таким чином, до 2017 року будуть заповнені прогалини в оновленні надводних і підводних сил Чорноморського флоту", - додав главком.

Також, Росія планує включити в свій арсенал бойових роботів.

Повʼязані теми:

Наступна публікація