Росіяни назвали серед основних досягнень Путіна "економічні успіхи" РФ

Росіяни назвали серед основних досягнень Путіна "економічні успіхи" РФ

Росіяни назвали серед основних досягнень Путіна "економічні успіхи" РФ / Фото: Reuters

У Росії 44% вважають, що саме президент несе повну відповідальність за проблеми в країні.

Головним досягненням президента РФ Володимира Путіна за роки перебування при владі росіяни вважають "економічний розвиток країни", підвищення рівня життя громадян, зростання зарплат та пенсій.

Такі суперечливі дані громадської думки наводять фахівці "Левада Центру", який буцімто проводив опитування серед респондентів із 46 регіонів країни. 

Незважаючи на скрутне становище Росії на міжнародній арені через військову агресії на Сході України, російські соціологи наголошують, що росіяни вказали успіхи Путіна в зміцненні міжнародних позицій Росії і в підвищенні боєздатності, реформі Збройних сил також серед основних досягнень (по 10%).

Не менш важливим респонденти вважають наведення порядку в країні, підтримання спокійного політичного обстановки (9%); підвищення оптимізму, надій на швидке поліпшення стану справ у країні (8%); вирішення чеченської проблеми (7%).

У список досягнень Путіна опитані також внесли: усунення небезпеки тероризму в країні (4%); приборкання олігархів, обмеження їх впливу, боротьба з корупцією, створення прийнятною економічної і політичної обстановки для розвитку приватного бізнесу (по 3%); співробітництво з іншими країнами СНД і поліпшення відносин Росії з країнами Заходу (по 2%).

По 1% росіян назвали серед успіхів Путіна боротьбу зі злочинністю, захист демократії і політичних свобод громадян; поліпшення відносин між людьми різних національностей в Росії.

Під час опитування росіяни поставили Путіна (61%) на перше місце серед тих, чия основна заслуга в економічних успіхах Росії і зростанні добробуту населення. У меншості ті, хто вважає, що за ці успіхи треба дякувати уряду (18%), прем'єра Дмитра Медведєва (12%), губернаторів (8%) або бізнес (5%).

У той же час, відповідаючи на запитання, хто несе основну відповідальність за проблеми в країні і зростання вартості життя, 45% росіян вказали на уряд, 44% - на Путіна, 29% - на Медведєва, 22% - на губернаторів і місцева влада, 10% - на підприємців та бізнес.

Нагадаємо, соціологи дізналися, як у світі ставляться до Путіна і ОбамиСША і президента Барака Обаму у світі сприймають більш позитивно, ніж Росію і президента Володимира Путіна.

Повʼязані теми:

Наступна публікація