Російський військовий літак порушив повітряний простір Ізраїлю

Російський військовий літак порушив повітряний простір Ізраїлю

Російський військовий літак "помилково" залетів до Ізраїлю. Ілюстрація / Фото: Reuters

Після того, як з пілотом зв'язалися, він одразу змінив курс, повідомив міністр оборони Ізраїлю.

Військовий літак з російської авіаційної групи в Сирії залетів в контрольований Ізраїлем повітряний простір на одну милю.

Про це заявив міністр оборони Ізраїлю Моше Яалон, пише "Європейська правда" з посиланням на The Times of Israel.

За його словами, внаслідок помилки російський літак зайшов у повітряний простір Ізраїлю майже на милю.

"З росіянином відразу вийшли на зв'язок, він негайно змінив курс і повернувся в Сирію", - сказав Яалон, не уточнивши, коли саме стався інцидент.

При цьому міністр нагадав, що минулого року Ізраїль збив сирійський Су-24, що порушив повітряний простір країни, а також збив безпілотний літальний апарат.

"Коли ми зрозуміли, що росіяни планують операцію в Сирії, ми негайно зустрілися з Путіним… щоб створити відкриті канали координації для попередження непорозумінь. Російські літаки не завдають ударів по нашій території, тому немає потреби їх автоматично збивати", - сказав Яалон.

Нагадаємо, 24 листопада російський військовий літак Су-24 був збитий військовими Туреччини. Двом росіянам, які були на борту Су-24, вдалося катапультуватися, проте в повітрі їх обстріляли сирійські повстанці. Один з них був убитий, іншого врятували спецпризначенці Росії та Сирії.

Через конфлікт між двома  країнами РФ вирішила відмінити туристичне співробітництво із Туреччиною, відмовилася від спільних військових навчань та скасувала безвізовий режим.

Повʼязані теми:

Наступна публікація