Саміт ЄС ухвалив рішення заборонити білоруським авіакомпаніям польоти до Євросоюзу

Саміт ЄС ухвалив рішення заборонити білоруським авіакомпаніям польоти до Євросоюзу

Фото: Associated Press

Авіаперевізників Євросоюзу закликали відмовитися від польотів над територією Білорусі.

24 травня саміт держав Євросоюзу ухвалив заборону білоруським авіакомпаніям здійснювати рейси до ЄС і польоти над територією Євросоюзу, а також рекомендував європейським перевізникам відмовитися від польотів в повітряному просторі цієї країни.

Як йдеться у заяві на офіційному сайті.

Саміт ЄС закликав Міжнародну організацію цивільної авіації провести розслідування інциденту з посадкою рейсу Ryanair в Білорусі та ухвалив прискорити введення санкцій проти фізичних осіб і компаній Білорусі у відповідь на інцидент з літаком.

Європейська Рада вимагає негайного звільнення Рамана Протасевича і Софії Сапеги і забезпечення їхньої свободи пересування.

Нагадаємо:

  • У Мінську посадили літак Афіни-Вільнюс компанії Ryanair, на борту якого перебував опозиційний білоруський журналіст і блогер Роман Протасевич. Опозиціонера відразу ж затримали.
  • Пасажири розповіли про реакцію Протасевича на посадку в Мінську. За словами очевидців, дізнавшись про посадку в Мінську Протасевич запанікував
  • Імовірно, у розмові з бортпровідником рейсу Протасевич просив не приземлятися в Мінську. Протасевич сказав бортпровіднику: "Не робіть цього, вони вб'ють мене. Я біженець". 
  • Зеленський доручив уряду підготувати рішення щодо припинення авіасполучення між Україною та Білоруссю. Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що скликає позачергове засідання уряду 25 травня.  

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Примусове приземлення літака у Мінську
Наступна публікація