Білоруські силовики вперше показали затриманого Протасевича

Білоруські силовики вперше показали затриманого Протасевича

Фото: телеграм-канал NEXTA Live

Він перебуває у слідчому ізоляторі №1 міста Мінська.

Засновник опозиційного білоруського Telegram-каналу NEXTA Роман Протасевич, якого вчора зняли з літака Ryanair і затримали, перебуває в одній з мінських лікарень.

Про це розповіла мати опозиціонера Наталія Протасевич, інформує Белсат.

За непідтвердженою інформацією її сина знайшли в одній з мінських лікарень. Стан його критичний — у хлопця проблеми з серцем. Про це жінці повідомили "доброзичливці".

"У Романа проблеми з серцем, його не призвали в армію. Одного разу у нього був передінфарктний стан. Всі ми "сердечники" по материнській лінії. Я, дочка, бабуся і дідусь. Якщо з ним щось там зроблять, це може спровокувати серцевий напад", — говорить Наталя Протасевич.

Жінка не знає, в якій саме лікарні може перебувати Роман. За її словами, інформація передавалася від одного лікаря до іншого, оскільки медики зараз дуже залякані.

У свою чергу, в МВС Білорусі стверджують, що Роман Протасевич перебуває в слідчому ізоляторі №1 міста Мінська. Скарг на стан здоров'я від нього не надходило.

"В Інтернеті поширюється інформація від особи матері Протасевича Романа про те, що він знаходиться в одному із закладів охорони здоров'я Мінська. Зазначені відомості не відповідають дійсності", — запевняє речниця МВС Білорусі Ольга Чемоданова.

Незабаром в Мережі з'явилися фото і відео із затриманим Протасевичем. Судячи за знімком, до цього активіст був побитий.

Протасевич запевнив, що проблем зі здоров'ям у нього немає, а ставлення з боку силовиків "максимально коректне і відповідно до закону". Опозиціонер заявив, що співпрацює з білоруськими правоохоронцями і дає свідчення у справі про організацію масових заворушень".

Нагадаємо

  • 23 травня в Білорусі через інформацію про бомбу посадили літак Афіни-Вільнюс компанії Ryanair, на борту якого перебував опозиційний білоруський журналіст, засновник Telegram-каналу NEXTA і блогер Роман Протасевич. Медійщика затримали, йому загрожує смертна кара.
  • За даними ЗМІ, Олександр Лукашенко особисто віддавав наказ про посадку літака. Для цього навіть було піднято військовий винищувач МіГ-29. Повітряне судно розгорнули в Мінську, коли воно було майже на кордоні з Литвою.
  • ТСН.ua зібрав реакцію світових лідерів на затримання опозиціонера.
  • Тим часом член президії Координаційної ради білоруської опозиції і ексміністр культури Павло Латушко заявив, що Білорусь загрожувала збити літак Ryanair, якщо пілот не виконає екстрену посадку в Мінську.
  • Дівчина журналіста Протасевича Софія Сапега перебуває в ізоляторі тимчасового утримання.
  • У Nexta повідомили, що білоруські КДБісти влаштували бійку на борту літака.

Новини світу: припинення авіасполучення з Білоруссю може призвести до зупинення рейсів з Прибалтикою

Новини світу: припинення авіасполучення з Білоруссю може призвести до зупинення рейсів з Прибалтикою

Підписуйтесь на наші канали в Telegram і Viber.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Примусове приземлення літака у Мінську
Наступна публікація