Терористи ІДІЛ використовують "собак-смертників" для вбивства іракських військових

Терористи ІДІЛ використовують "собак-смертників" для вбивства іракських військових

Терористи ІДІЛ використовують "собак-смертників" для вбивства іракських військових

Фото: скриншот з відео

Іракські військові, які знайшли собаку, повідомили, що їм вдалося знешкодити вибухівку.

У Мережі з'явилося відео, на якому бойовики ІДІЛ причепили до маленького цуценяти терористичний жилет.

На собаку наділи вибухові речовини, зроблені за допомогою пластикових пляшок, зв'язаних дротом, які здетонують за допомогою пульта дистанційного керування, передає Metro.co.uk.

Своєю чергою, за словами повстанців, які знайшли собаку, їм вдалося знешкодити вибухівку.

Один з них тримає голову цуценяти і гладить його вуха і стверджує, що він був призначений, щоб убити їх.

Бійці за підтримки іракського уряду, кажуть, що вони успішно деактивували бомбу і що собака буде відправлений до Багдадського зоопарку "для приємного відпочинку від зони бойових дій і подалі від бійців "ІДІЛ".

За словами представника іракських збройних сил Фахмі Аббаса, "бойова псарня" терористів налічує близько 600 тварин. Бойовики планують використовувати їх для атак на іракських військових, які штурмують Мосул.

Нагадаємо, 19 лютого армія Іраку почала масштабний наступ на захід Мосула після успішного розгрому терористів "ІД" на сході. 21 лютого війська заявили, що готові до штурму аеропорту, щоб створити платцдарм для прориву.

Відзначимо, наразі бойовики "Ісламського держави" перебувають в облозі у західній частині Мосула, разом з 650 тисячами мирних жителів. В облозі вони опинилися після того, як підтримувані сили США в Іраку, що оточують місто, відкинули їх зі сходу на першому етапі наступу, який завершився минулого місяця.

Повʼязані теми:

Наступна публікація