Трамп пропонував Путіну зустрітися у Вашингтоні до скандалу через отруєння Скрипаля

Трамп пропонував Путіну зустрітися у Вашингтоні до скандалу через отруєння Скрипаля

Фото: Reuters

Під час попередньої домовленості йшлося про зустріч у другій половині року.

Президент США Дональд Трамп під час телефонної розмови з російським колегою Володимиром Путіним, яка відбулася 20 березня, запропонував провести двосторонню зустріч у Вашингтоні.

Про це розповів помічник президента Юрій Ушаков, пишуть "РИА Новости".

"Якщо все буде нормально, я сподіваюся, що американці не відмовляться від своєї пропозиції обговорювати можливість проведення саміту. Коли наші президенти говорили телефоном, то Трамп запропонував першу зустріч провести у Вашингтоні, у Білому домі", - сказав він.

За словами Ушакова, можливість такого контакту в першій половині року не обговорювалася.

"Після цієї розмови, яка мала конструктивний діловий характер, були порушені багато питань. Після цього стався черговий збій у наших двосторонніх відносинах - видворення 60 дипломатів, закриття генерального консульства. На цей крок російська сторона була змушена адекватно дзеркально відповідати", - запевнив він, уточнивши, що через це, починаючи з 20 березня, питання про організацію зустрічі лідерів не порушувалося.

Зазначимо, президенти США та РФ особисто зустрічалися двічі: у липні під час саміту G20 в Гамбурзі та у листопаді "на ногах" на саміті АТЕС в Дананге.

Нагадаємо, 26 березня Вашингтон оголосив, що висилає з країни 60 російських дипломатів і закриває консульство в Сіетлі. Такі дії стали відповіддю на отруєння колишнього співробітника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньки, в причетності до якого Лондон звинувачує Москву.

США пішли на цей крок спільно з 28 іншими державами, які висловили солідарність з Великою Британією і також вислали зі своїх країн російських дипломатів, зокрема, видворила й Україна.

У п'ятницю, 30 березня, Росія відповіла на вислання своїх дипломатів з різних країн дзеркальними заходами.

Повʼязані теми:

Наступна публікація