У Білорусі не допустили до виборів головних конкурентів Лукашенка

У Білорусі не допустили до виборів головних конкурентів Лукашенка

Фото: Associated Press

ЦВК відмовила кандидатам в реєстрації.

Центральна виборча комісія Білорусі не допустила до виборів колишнього главу Белгазпромбанка Віктора Бабарико та іншого опозиціонера Валерія Цепкало.

Таке рішення ухвалила ЦВК Білорусі 14 липня.

Місцеві ЗМІ пишуть, що голова ЦВК Лідія Єрмошина перерахувала заяви з сюжетів ОНТ і БТ про незаконні прибутки Бабарика і вказала це як факти про доходи, які він не задекларував, і заявила, що йому потрібно відмовити в реєстрації.

За своє висунення Віктор Бабарико здав в комісії 367 179 підписів, після перевірок дійсними були визнані 165 744 підписи.

13 липня довірені особи Бабарика були запрошені в ЦВК, де їх ознайомили з результатами перевірки документів, поданих для реєстрації Віктора Бабарики як кандидата в президенти. За результатами перевірки формальних підстав для відмови в реєстрації не було.

Валерію Цепкалу відмовили через те, що після перевірки ЦВК зібраних підписів виявилося нібито менше ста тисяч.

Під час засідання голова ЦВК Єрмошина зазначила, що Центрвиборчком допустив помилку при реєстрації членів ініціативної групи Цепкало в Первомайському районі Бобруйська. В результаті ініціативній групі Валерія Цепкало відновили 2975 підписів.

  • Раніше претендентові на посаду президента Білорусі Віктору Бабариці, якого правозахисники визнали політв'язнем, а також його синові Едуарду висунули обвинувачення
  • Сам Лукашенко впевнений, що без нього Білорусь порине в хаос і каже, що добровільно з влади не піде. 
  • Вибори президента Білорусі призначено на 9 серпня.

Вона змінилася: режисер Андрій Курейчик розповів про нову Білорусь

Вона змінилася: режисер Андрій Курейчик розповів про нову Білорусь

Повʼязані теми:

Наступна публікація