У Британії визнали Росію найбільшою загрозою європейській безпеці

У Британії визнали Росію найбільшою загрозою європейській безпеці

Фото: Associated Press

Також влада Британії непокоїться через готовність Росії застосовувати хімічну або біологічну зброю, в тому числі на території їхньої країни.

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес представив стратегію модернізації збройних сил країни, де в тому числі згадав загрозу з боку Росії.

Про це йдеться в опублікованій стратегії.

"Росія продовжує представляти найбільшу ядерну, військову і гібридну загрозу європейській безпеці. Модернізація російських збройних сил, здатність до інтеграції в усій державній діяльності і пристрасть до ризику роблять Росію вмілим і непередбачуваним гравцем", - сказано в документі.

У стратегії згадується, що Росія інвестує в підводний бойовий флот, глибоководне обладнання, здатне пошкоджувати донні кабелі зв'язку, а також в створення торпед, здатних доставити ядерний боєзаряд до берегів супротивників. Також в міністерстві оборони Великої Британії вважають, що Росія може завдавати точних ударів на великій відстані.

Нагадаємо, що Британія в ООН озвучила різку заяву щодо РФ через окупацію Криму. Велика Британія вважає, що окупувавши Кримський півострів Російська Федерація порушила перший принцип міжнародного права, і цивілізований світ ніколи не визнає заяв Кремля щодо привласнення української території.

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

 

Повʼязані теми:

Наступна публікація