У Чехії стурбовані за життя дядька Кім Чен Ина - ЗМІ

У Чехії стурбовані за життя дядька Кім Чен Ина - ЗМІ

Фото: Reuters

Лише деякі з іноземних послів в Чехії коли-небудь зустрічали Кім Пхен Іля.

Посол КНДР в Чехії Кім Пхен Іль, який доводиться дядьком лідеру Північної Кореї Кім Чен Ину, майже не з'являється на публіці, його життя може бути в небезпеці.

Про це пише The Dong-A Ilbo.

За інформацією видання, Кім Пхен Іль, зведений брат колишнього північнокорейського лідера Кім Чен Іра, практично не бере участь у громадській діяльності. До свого переїзду в Прагу Кім Пхен Іль протягом 16 років очолював дипмісії КНДР в Польщі. 63-річному Кім Пхен Ілю може загрожувати така ж небезпека, як і вбитому в Малайзії братові лідера КНДР, оскільки він, як і Кім Чен Нам, є незаконнонародженим сином.

Кім Пхен Іль, який дотримується помірних політичних поглядів, може очолити уряд КНДР у вигнанні. Світовий конгрес північнокорейських перебіжчиків, який відбувся у квітні 2016 року в Сеулі, розглядав створення такого уряду на чолі з дядьком Кім Чен Ина.

Влада Чехії уважно стежить за ситуацією навколо Кім Пхен Іля, зокрема, за його діями і його оточенням.

Нагадаємо, Кім Чон Нам загинув у понеділок, 13 лютого, після нападу в міжнародному аеропорту Куала-Лумпур, столиці Малайзії. Звідти він збирався летіти в Макао, спеціальний адміністративний район Китаю. 45-річний Кім Чон Нам півтора десятка років прожив під захистом цієї країни.

Чиновники Південної Кореї і США заявили, що Кім Чон Нам був убитий північнокорейськими агентами. За даними розвідки, йому вкололи в тіло голку з отрутою. Зараз чекають результати проведення експертизи.

Зазначимо, що у зв'язку з вбивством було заарештовано дві жінки, за ними затримали малайзійця, а в п'ятницю, 17 лютого, північнокорейця.

У справі також фігурують четверо північнокорейців, однак, їм вдалося втекти з Малайзії в день вбивства Кім Чон Нама.

Повʼязані теми:

Наступна публікація