У Держдепі попередили про загрозу терактів у Європі на свята

У Держдепі попередили про загрозу терактів у Європі на свята

Фото: УНІАН

Туристам рекомендовано уважно стежити за повідомленнями про терористичну загрозу і мати план дій на випадок надзвичайної ситуації.

Державний департамент США попереджає громадян про підвищенний ризик терористичних атак по всій Європі, особливо під час новорічних свят.

У заяві відомства зазначається, що місцями найбільшого ризику є туристичні об'єкти, транспортні вузли, ринки, торгові центри, а також урядові установи.

Також у Держдепі нагадали про останні теракти у Франції, Росії, Швеції, Великій Британії, Іспанії та Фінляндії та наголосили, що терористичні організації здатні планувати та здійснювати атаки по Європі. Відомство нагадало про атаку в Берліні в грудні 2016 року, яка була здійснена на різдвяному ярмарку, і атаку в новорічну ніч в Стамбулі, коли від рук терориста загинули майже 40 осіб.

“Громадяни повинні завжди бути готовими до терористичного акту, що можуть відбутися неочікувано та без попередження. Туристам рекомендовано уважно стежити за повідомленнями про терористичну загрозу і мати план дій на випадок надзвичайної ситуації”, – йдеться у заяві.

Нагадаємо, у вівторок, 31 жовтня, чоловік за кермом орендованого пікапа виїхав на велосипедну доріжку в Манхеттені в Нью-Йорку і почав збивати велосипедистів і пішоходів, які траплялися йому на шляху. Потім нападник був поранений і затриманий. Напад розслідується як теракт.

В результаті нападу загинули 8 осіб: шестеро з них на місці події, ще двоє померли в лікарні. Ще 11 осіб отримали поранення, їх життю нічого не загрожує. Українців серед жертв і постраждалих немає.

За інформацією ЗМІ, нападникам є 29-річний виходець з Узбекистану Сайфулло Саіпов. У вантажівці, яку нападник використовував для злочину, знайшли записку, в якій він заявляє, що здійснює теракт в ім'я "Ісламської держави".

Повʼязані теми:

Наступна публікація