У Канаді розбився невеликий літак, є загиблі

У Канаді розбився невеликий літак, є загиблі

Ілюстрація / Фото: Вікіпедія

Літак Mitsubishi MU-2B-60 був у приватній власності і зареєстрований в США.

Інцидент стався у вівторок, 29 березня, в районі островів Мадлен в затоці Святого Лаврентія, біля східного узбережжя Квебеку. Літак розбився на підльоті до місцевого аеропорту в Іль-де-ля-Мадлен.

В авіакатастрофі загинув колишній міністр транспорту Канади Жан Лап'єр. Загалом у результаті падіння літака загинули, за уточненими даними, семеро осіб, у тому числі дружина і інші члени сім'ї Лапьєра.

Літак, що вилетів із Сент-Юбер, розбився у першій половині дня, коли наближався до аеродрому на острові Авр Окс Мезон. Там у цей час був туман і падав крижаний дощ. Повітряне судно не долетіло до аеропорту кілька кілометрів.

За даними влади, літак Mitsubishi MU-2B-60 був у приватній власності і зареєстрований у США.

В ніч проти суботи в російському місті Ростов-на-Дону розбився пасажирський Boeing 737-800, на борту якого було 62 людини - 55 пасажирів, у тому числі чотири дитини, а також сім членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед пасажирів смертельного Воеіng було вісім українців (в тому числі 5-річна дитина).

За попередніми версіями ймовірною причиною катастрофи називали і погані метеоумови. При цьому, в російському Мінтрансі, крім погодних умов, можливими причинами падіння літака називають помилку пілотів.

Тим часом, в Ростов вже прибуло близько 600 осіб – родичів загиблих в авіакатастрофі.

Джерела в оперативному штабі з ліквідації наслідків аварії заявляють, що родичам загиблих буде виплачено компенсацію. Зараз вирішується питання про її розмір.

Слід зауважити, що родичі восьми загиблих в авіакатастрофі в Ростові українців зв'язалися з консульством нашої країни в цьому місті. Всі вони живуть на Донбасі і є уродженцями Луганщини і Донеччини.

У літаку були в основному молоді люди у віці до 35 років. Найстаршій загиблій українці було 68.

Повʼязані теми:

Наступна публікація