У Польщі протестують проти гастролей путінського "співочого десанту"

У Польщі протестують проти гастролей путінського "співочого десанту"

У Польщі протестують проти гастролей путінського "співочого десанту" / Фото: Кадр із відео

Росія відправляє до Польщі свою співочу зброю – так вважають противники концертів хору російської армії.

Польща не хоче майбутніх гастролей хору російської армії імені Александрова, який заспівав гімн військовим - так званим "ввічливим людям", які півтора року тому захопили із зброєю Крим, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Активісти вимагають скасувати виступи в усіх 13 містах. Акцію також підтримали кілька депутатів польського сейму.

Поляки з різних міст зібралися у групу в соцмережах. Поки що лише віртуально закликають до бойкоту концертів.

"Ми переконані, що це провокація. Ми виступаємо не проти російської культури, адже це не представники культури, а армія країни агресора, яка грає музику", - переконаний Марчин Рей, організатор протесту.

Хор російської армії відомий зокрема тим, що співає гімн ввічливим людям – тим, які анексували Крим. Проте організатор тринадцяти концертів музик у Польщі каже, що не варто плутати політику із мистецтвом. 

"Слухайте, Крим завжди був російським, а те, що нетверезий Хрущов там приєднав його до України нічого не означає", - заявив Роман Скульські, організатор виступів хору Олександрова. 

Поки що організатори концертів не планують скасовувати виступи, однак противники погрожуть перетворити протест із віртуального у реальний. Обіцяють прийти на концерти та свистіти і гримати кастрюлями, аби не дати путінському "співочому десанту" висадитися у Польщі.

Нагадаємо, європейці закрили свої країни для улюблених байкерів ПутінаНімеччина і Польща офіційно відмовилася пустити на свою територію байкерів для мотопробігу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація