У Путіна прокоментували погрози "Ісламської держави" на адресу Росії

У Путіна прокоментували погрози "Ісламської держави" на адресу Росії

Пєсков каже, що відео вивчають російські спецслужби. / Фото: Getty Images

У Кремлі знають про відеозвернення терористів.

Спецслужби РФ вивчають відеозвернення з погрозами здійснити "швидкі атаки" проти Росії, поширене від імені "Ісламської держави".

Про це повідомив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передає ТАСС.

"Я читав повідомлення про це відео, однак я його не бачив, я не знаю достовірність цього відео, не знаю достовірність цих джерел, але в жодному разі не сумніваюся, що це матеріал для розгляду нашими спеціальними службами", — сказав Пєсков.

Нагадаємо, бойовики "Ісламської держави" записали відеозвернення російською мовою, в якому обіцяють повернути Кавказ і взяти Кремль. "ІД" уже двічі брала на себе відповідальність за катастрофу літака А321 над Єгиптом, в якій загинули 224 людини, серед них і четверо українців. Поки що найвірогіднішою версією причин трагедії називають вибух на борту лайнера. Бойовики кажуть, що падіння літака - це їхня відплата за військову операцію Росії в Сирії. Терористи обіцяють, що нові напади мають статися вже дуже скоро.

Росія проводить військову повітряну операцію в Сирії з 30 вересня 2015 року. Кремль переконує, що авіація РФ допомагає президенту Сирії Башару Асаду в боротьбі з терористами "Ісламської держави", однак, обстріли, головним чином, ведуться по містах, де знаходяться представники опозиційних сил і де бойовики "ІД" помічені не були.

Ісламська держава погрожує Росії морем крові

Ісламська держава погрожує Росії морем крові

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Тренди соцмереж
Наступна публікація