У Росії посилять умови перебування для українців

У Росії посилять умови перебування для українців

Від серпня змінюються правила перебування українців у Росії / Фото: ТСН.ua

З листопада більшості українців буде обмежено в'їзд на територію РФ у разі відсутності "дозволу".

Російська міграційна служба із 1 серпня посилює правила перебування українців на території країни.

Як повідомляє УНІАН, відтепер буде діяти 120-добовий механізм отримання дозволу. Якщо за цей час людина не отримає патент на перебування і не стане на облік, їй заборонять в'їзд до країни на три роки.

У Федеральній міграційній службі пояснили, що виняток зроблять для мешканців південно-східних регіонів Донецької і Луганської областей (окупованих бойовиками територій - ред.).

"Ми ніколи не говорили, що скоротимо термін преференцій (за умовами перебування в РФ) для громадян, які вимушено залишили певні проблемні території України", - заявив глава ФМС Росії Костянтин Ромодановський.

Однак для інших категорій громадян, за його словами, після першого серпня правила перебування в Росії суттєво зміняться.

"Від серпня ми запускаємо  120-добовий механізм визначення свого правового або трудового статусу. Якщо громадянин України отримує патент, отримує дозвіл на тимчасове проживання або якийсь інший статус - жодних проблем не буде", - сказав Ромодановський.

У разі неотримання проблем із документами йому буде закрито в'їзд на три роки. 

"Якщо громадянин України після 1 серпня перебуває у "тіні", ніяк себе не проявляє - може десь працює без оформлення документів... То в такому разі вже з 1 листопада йому буде закрито в'їзд на три роки", - наголосив очільник ФМС. 

Поки що у Росії для громадян України залишається "напівпреференція" - їм не потрібно виїжджати за територію РФ, але вони зобов'язані упродовж цього часу отримати дозвільні документи.

Нагадаємо, від квітня в Україні запрацювали нові правила з обмеження терміну перебування росіянТепер після закінчення трьох місяців громадянам РФ не можна перебувати в нашій країні ще три місяці і тільки потім можна в'їхати знову

Повʼязані теми:

Наступна публікація