У Токіо заявили про рекордну захворюваність на коронавірус

У Токіо заявили про рекордну захворюваність на коронавірус

Фото: Associated Press

Прем'єр-міністр країни переконаний, що потреби у припиненні Олімпіади немає.

Столиця Японії Токіо повідомила про найбільшу кількість нових випадків зараження COVID-19 всього через кілька днів після початку Олімпійських ігор.

Про це повідомляє ABC News.

Зазначається, що у вівторок, 27 липня, в місті зареєстрували 2 848 нових хворих на коронавірус. Цей показник перевищив попередній рекорд, зафіксований 7 січня, коли в японській столиці за добу позитивні результати тестів отримали 2 520 людей.

Прем'єр-міністр країни Йосіхіде Суґа закликав людей дотримуватися протиепідемічних заходів, однак вказав на те, потреби у припиненні Олімпіади немає.

Зауважимо, що загальна кількість випадків захворювання і смертності від COVID-19 в Японії нижча, ніж у багатьох інших країнах.

За даними Університету Джона Гопкінса, середній показник захворюваності за тиждень в країні становить близько 3,57 на 100 тисяч людей проти 2,76 в Індії, 17,3 в США і 53,1 у Великій Британії.

Раніше очільник союзу лікарів Японії Наото Уеяма попереджав про ймовірність появи нового штаму COVID-19 через проведення Олімпійських ігор у Токіо в 2021 році.

Олімпійські та Паралімпійські ігри в Токіо мали відбутися влітку 2020 року, однак через пандемію їх перенесли на 2021 рік. Олімпіада триватиме від 23 липня до 8 серпня, а Паралімпіада - від 24 серпня до 5 вересня.

Новини світу: організатори Олімпіади змінили розклад деяких змагань

Новини світу: організатори Олімпіади змінили розклад деяких змагань

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Коронавірус
Наступна публікація