В Росії повідомили про десятки постраждалих під час вибухів на заводі. В Мережі з'явилося відео

В Росії повідомили про десятки постраждалих під час вибухів на заводі. В Мережі з'явилося відео

В Росії повідомили про десятки постраждалих під час вибухів на заводі. В Мережі з'явилося відео

Фото: Шаден ФМ/Twitter

За попередньою інформацією, поранення отримали 38 людей.

В результаті вибуху на заводі НДІ "Кристал" в російському Дзержинську постраждали щонайменше 38 людей.

Про це пише ТАСС.

Серед них чотири людини перебувають у важкому стані, 25 осіб отримали поранення середнього ступеня тяжкості, ще дев'ять - легкі травми.

У ДержНДІ "Кристал" повідомили, що жертв, за попередніми даними, в результаті вибуху немає, адже служби підприємства нібито встигли евакуювати персонал.

"За попередньою інформацією, жертв немає. На місці зараз працюють бригади МНС, - сказали там. - Заводські служби спрацювали оперативно і встигли евакуювати персонал".

У прес-службі повідомили, що п'ять співробітників заводу "Кристал" працювали в цеху на момент виникнення пожежі. За попередніми даними, їх встигли евакуювати.

Причиною вибуху, за словами співрозмовника "Інтерфаксу", стало порушення технологічного процесу. Є небезпека, що можуть статися нові вибухи.

Своєю чергою "Шаден ФМ" повідомляє, що нібито в цеху, де сталися вибухи, зберігалися авіабомби.

"Тут виробляють одну з найпотужніших авіабомб ФАБ-500. У цехах вирує вогонь Охорона заводу відмовляється пускати на територію пожежників і рятувальників на "закритий об'єкт", - йдеться в повідомленні.

Регіональне управління СК Росії порушило кримінальну справу за статтею "порушення вимог промислової безпеки виробничих об'єктів" (ч. 1 ст. 217 КК РФ). За даними слідства, "на території одного із заводів міста Дзержинська Нижегородської області сталося кілька вибухів техногенного характеру".

На місці події продовжують працювати рятувальники.

Нагадаємо, 1 червня в російському місті Дзержинськ сталися два вибухи на території науково-дослідницького інституту "Кристал". Вибухи на заводі, з попередніми даними, відбулися в цеху з виробництва тротилу.

Повʼязані теми:

Наступна публікація