За місяць до запуску програми: сім країн ЄС почали видавати "паспорти вакцинації"

За місяць до запуску програми: сім країн ЄС почали видавати "паспорти вакцинації"

Фото: Associated Press

Сертифікат буде доступний в цифровому форматі у вигляді QR-коду або на папері.

Сім країн Європейського Союзу 1 червня почали видавати цифрові сертифікати вакцинації, за місяць до запуску програми за всім блоком.

Про це у вівторок, 1 червня, йдеться в заяві на сайті Єврокомісії.

"Сім держав-членів - Болгарія, Чехія, Данія, Німеччина, Греція, Хорватія і Польща - вирішили доєднатися до програми та почали видавати перші сертифікати ЄС, в той час як деякі країни вирішили запустити цифровий сертифікат COVID ЄС тільки тоді, коли будуть розгорнуті всі функції. Найближчими днями і тижнями приєднаються більше країн", - йдеться в повідомленні.

Сертифікат буде доступний в цифровому форматі у вигляді QR-коду або на папері. Він буде доказом того, що людина була вакцинована проти COVID-19, здала негативний результат тесту або видужала від інфекції, йдеться 1 червня в сюжеті ТСН.19:30.

"Створений всього за два місяці, шлюз ЄС забезпечує перевірку функцій безпеки, що містяться в QR-кодах всіх сертифікатів. Це дозволить громадянам і владі бути впевненими в достовірності сертифікатів. Під час цього процесу ніякі особисті дані не передаватимуться і не зберігаються", - пояснили в Єврокомісії.

Нагадаємо, що в Єврокомісії цей документ вже погодили і домовилися впровадити його від 1 липня. І діятиме він протягом 12 місяців.

Україна запустить "COVID-паспорти" або "ковід-сертифікати", які будуть вимогою подорожей країнами ЄС, разом із європейськими партнерами. Впровадження цього документа планується на початок липня. 

Тим часом Туреччина відсьогодні несподівано повернула для українських туристів обов’язкове тестування на COVID-19. Зробити ПЛР-тест треба не пізніше ніж за 72-ві години, антиген-тест за 48-м.

Новини світу: ВООЗ схвалила використання китайської вакцини CoronaVac

Новини світу: ВООЗ схвалила використання китайської вакцини CoronaVac

Повʼязані теми:

Наступна публікація