Готуємо човлент по-гуцульськи в горщику

Дуже смачна закарпатська страва для любителів овочів, квасолі й перловки, ситна й дуже корисна.

Фото: Facebook

Фото: Facebook

У цієї страви є своя історія. Запозичена вона з єврейської кухні. Іудеї готували човлент на свій шабат. Згодом рецепт злегка змінився. Завдяки цьому процес приготування став дуже легким і особливих кулінарних навичок від господині на кухні не вимагає.

Човлент по-гуцульськи в горщику

Інгредієнти

400 г м'яса

100 г білої квасолі

50 г перловки або булгуру

1 цибулина

1 морквина

1 ст. л. солодкої меленої паприки

1 ст. л. томатної пасти

2 склянки овочевого бульйону (можна використовувати той, у якому варилася квасоля)

сіль

перець чорний мелений

2-3 зубки часнику

олія (для обсмажування)

Покроковий рецепт

Крок 1: промиту квасолю залити водою і залишити на 5-6 годин (можна на ніч), а потім відварити її до м'якості в цій же воді.

Крок 2: залити перловку чи булгур окропом, зварити до напівготовності (приблизно 15 хвилин) й викласти на дно горщика.

Крок 3:  з квасолі злити воду (не виливати!) й викласти її у горщик зверху на перловку.

Крок 4: нарізане невеликими шматочками м'ясо обсмажити до готовності на олії, поперчити й посолити.

Крок 5: коли м’ясо вкриється золотавою скоринкою, викласти його у горщик на квасолю. На нього — часник, нарізаний дрібними кубиками.

Крок 6: нарізати цибулю кубиками, моркву — соломкою. Спасерувати овочі, додавши паприку й томатну пасту.

Крок 7: викласти засмажку в горщик. Заправити все спеціями за смаком і залити бульйоном, щоб рідина злегка вкривала верхній шар.

Крок 8: поставити горщик в духовку й запікати за 180-200°С 20-25 хвилин.

Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie