Запечена яблучна вівсянка до ранкового столу

Дата публікації
Поділитись:
WhatsApp
Viber
Запечена яблучна вівсянка до ранкового столу

Фото: Facebook

Гарна, смачна і оригінальна вівсянка - це ідеальний сімейний сніданок для холодного зимового ранку.

Вівсянка - ситний і корисний варіант сніданку. Але, на жаль, дітей (а іноді і дорослих) не так легко змусити з'їсти її. У проблеми є рішення! Запікаємо кашу з фруктами і прянощами, перетворивши її на смачні ласощі.

Інгредієнти

1 столова ложка меленого льону

1 1/2 чашки вівсяних пластівців

3 столові ложки меду

1 чайна ложка меленої кориці

1/8 чайної ложки меленого мускатного горіха

дрібка солі

3/4 склянки мигдалевого молока

1 чайна ложка ванільного екстракту

1 яблуко, подрібнене (близько 1 чашки)

1/2 чашки заморожених ягід

кленовий сироп для сервірування (або мед) 

Покроковий рецепт

Крок 1: розігрійте духовку до 190 градусів.

Крок 2: у маленькій мисці змішайте мелений льон і 2,5 столової ложки води. Перемішайте і залиште на 5 хвилин, щоб суміш стала густою.

Крок 3: у великій мисці змішайте вівсянку, мед, корицю, мускатний горіх і сіль.

Крок 4: у невеликій мисці змішайте мигдальне молоко і мускатний горіх, льон і ваніль. Додайте подрібнене яблуко і все разом добре перемішайте.

Крок 5: вилийте суміш у готову форму для випічки і зверху змішайте ягоди. А після додайте вівсяну суміш і ще раз добре перемішайте.

Крок 6: перекладіть все в форму для випічки. Поставте в духовку на 40-50 хвилин.

Крок 7: подавайте з медом або кленовим сиропом.

Наступна публікація