Авдіївка і сім навколишніх сіл будуть підключені до газопостачання - Порошенко

Авдіївка і сім навколишніх сіл будуть підключені до газопостачання - Порошенко

Фото: УНІАН

Президент прибув до Авдіївки на відкриття газогону

Президент Петро Порошенко прибув з робочою поїздкою до Авдіївки Донецької області, де  разом з представниками українських закордонних дипустанов взяв участь у відкритті нового газогону в обхід окупованих територій.

“Ми вірили, що не лише Авдіївка, а ще 7 сусідних сіл будуть підключені до надійного газопостачання. І нас росіяни більше не поставлять на коліна своїм газовим зашморгом, газовим шантажем. Ми виграли Стокгольмський суд і росіяни заплатять 4,6 мільярди доларів”, — сказав Порошенко.

Він нагадав, що нещодавно виповнилося 1 тис. днів як Україна живе без російського газу.

Важко уявити, щоб у 21 столітті посеред Європи мешканців 20-титисячного міста Авдіївка російсько-окупаційні війська намагалися приректи до холодної смерті, намагалися лишити мешканців без газу та електропостачання. Щоб люди втекли звідси, щоб тут не було України. Я дякую кожному мешканцю за те, що вони відмовилися залишити рідну землю. Коли людям запропонували евакуацію, лише декілька дітей поїхало. Авдіївка – це українська земля. Тоді я пообіцяв: тут буде стабільне електропостачання, тут у 2018 році буде незалежний від окупованих територій газ. Сьогодні ми запускаємо газ на підвідному газопроводі високого тиску від смт. Очеретине до Авдіївки.

Опубліковано Петром Порошенком Неділя, 26 серпня 2018 р.

До Авдіївки в рамках участі у ХІІІ Нараді керівників закордонних дипломатичних представництв України також прибули 80 українських дипломатів. 

Повʼязані теми:

Наступна публікація