Балух, який голодує у Криму, сподівається на обмін – адвокат

Балух, який голодує у Криму, сподівається на обмін – адвокат

Фото: Скріншот

Ім'я Балуха є в українських списках на обмін сред основних

Політичний в'язень Кремля український активіст Володимир Балух, який 81-й день продовжує голодування в кримському СІЗО, хоче, щоб його обміняли і вивезли на материкову Україну.

Про це у четвер, 7 червня, в ефірі Радіо "Крим.Реалії" розповіла адвокат Балуха Ольга Дінзе.

"У нього склалася позиція безвиході. Він каже, що його з в'язниці ніхто не відпустить – якщо не ця кримінальна справа, то буде наступна. Тому тепер він, нарешті, заговорив – протягом декількох місяців ми говоримо про те, що якщо буде обмін і якщо все складеться якнайкраще, то він дуже-дуже хоче поїхати на материкову Україну", – підкреслила Дінзе.

Вона додала, що, за її інформацією, ім'я Балуха є в українських списках на обмін сред основних, але РФ поки не підтверджує готовність до переговорів.

Адвокат повідомила, що Балух втратив 30 кг ваги. Тож після першого місяця голодування перейшов на сухарі і кисіль.

"Ми починали його втрачати, і спасибі велике архієпископу Клименту, він умовив його почати приймати хоч якусь їжу", – розповіла Дінзе.

Політв’язень Володимир Балух у листі до українців розповів про побої та моральні знущання

Політв’язень Володимир Балух у листі до українців розповів про побої та моральні знущання

Балух продовжує голодування через незгоду з судовими переслідуваннями, які називає сфальсифікованими.

Суд у Криму визнав Балуха винним у зберіганні боєприпасів і засудив його до 3 років і 5 місяців позбавлення волі в колонії-поселенні, а також штрафу в розмірі 10 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (близько 4600 гривень).

Іншу справу проти активіста порушено через заяви начальника ізолятора тимчасового тримання в селищі Роздольне Валерія Ткаченка, який стверджує, що Балух його побив. При цьому сам активіст і його захист заявляють, що це Ткаченко напав на нього.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію: через прапор України, який майорів на подвір'ї його будинку.

Повʼязані теми:

Наступна публікація