Чумака офіційно призначили заступником генпрокурора

Чумака офіційно призначили заступником генпрокурора

Віктор Чумак / Фото: УНІАН

Рябошапка погодив його кандидатуру із Зеленським.

Генеральний прокурор України Руслан Рябошапка призначив колишнього нардепа Віктора Чумака своїм заступником. Про це повідомляє відділ зв’язків із громадськістю та ЗМІ ГПУ. 

Чумак обійматиме посаду заступника генерального прокурора - головного військового прокурора. Наказ про його призначення Рябошапка підписав сьогодні, 11 вересня.

 У ГПУ наголосили, що кандидатуру Чумака погодив президент України Володимир Зеленський.

Навели у генпрокуратурі й коротку біографію заступника генпрокурора. Чумак 1995 року закінчив Київський університет ім.Т.Шевченка за спеціальністю "Правознавство". До 1999 року працював у Національній академії державної прикордонної служби, а від 2000 очолив управління правового забезпечення Держкомітету у справах охорони держкордону.

Протягом 2004-2009 років працював експертом, директором програм політичного аналізу та безпеки, директором Міжнародного центру перспективних досліджень. Був народним депутатом 7-го та 8-го скликань та працював на посаді голови, а потім заступника голови Комітету з питань запобігання і проти корупції.

Як повідомлялося раніше, 2 вересня генеральний прокурор України Руслан Рябошапка підписав наказ про звільнення Анатолія Матіоса з посади головного військового прокурора. Його було виключено зі списків особового складу Генеральної прокуратури та направлено у розпорядження Міністерства оборони для вирішення питання щодо подальшого проходження військової служби.

Повʼязані теми:

Стаття з добірки новин:
Зеленський Володимир Олександрович
Наступна публікація