Денісова просить Червоний Хрест терміново рятувати побитого Балуха

Денісова просить Червоний Хрест терміново рятувати побитого Балуха

Фото: Новая газета

Стан політв’язня український омбудсмен оцінює, як вкрай тяжкий.

Стан українського політв’язня Володимира Балуха є надзвичайно тяжким. Про це повідомила на власній сторінці в соцмережі Facebook уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова.

Стан Володимира Балуха надзвичайно тяжкий. Після фізичного насильства адміністрацією пенітенціарної установи він...

Опубліковано Людмилою Денісовою Вівторок, 25 вересня 2018 р.

За її словами, внаслідок побиття тюремниками українець отримав травми печінки, спини та голови, що істотно погіршило стан здоров’я в’язня. "Звернулася до віце-президента Міжнародного Комітету Червоного Хреста Жиля Карбоньєра терміново сприяти візиту лікарів до Володимира", - повідомила Денісова.

Балух повідомив про рішення терміново написати заповіт

Балух повідомив про рішення терміново написати заповіт

Вона стверджує, що російська колега Тетяна Москалькова жодним чином не допомогла в цій ситуації – після відповідних звернень до неї медики до Балуха так і не прийшли. "Володимиру зараз життєво необхідна кваліфікована медична допомога. Сподіваюся, що найближчим часом Міжнародний Комітет Червоного Хреста надішле до нього незалежних медичних працівників", - підсумувала Денісова.

Раніше Денісова заявила, що співробітники СІЗО, в якому тримають українського політв’язня Володимира Балуха, побили чоловіка через те, що він постійно скаржився на своє здоров’я та на ставлення до нього в слідчому ізоляторі своєму адвокату. Вона також розповіла, що після побиття співробітники СІЗО в анексованому Криму посадили Балуха перед відеокамерою та змусили записати заяву про те, що з ним начебто все добре, він має прекрасні умови утримання та ставлення до себе з боку співробітників слідчого ізолятору.

Повʼязані теми:

Наступна публікація