Держава у смартфоні. Стало відомо, коли відбудеться реліз додатку "Дія"

Держава у смартфоні. Стало відомо, коли відбудеться реліз додатку "Дія"

Фото: pixabay.com

З його допомогою в режимі онлайн запустять близько 20 електронних послуг.

Реліз мобільного додатку "Дія", в якому низка державних послуг буде доступна онлайн, відбудеться 30 січня 2020 року.

Про це йдеться на сторінці проєкту в інстаграмі.

У тестовому режимі додаток запрацював 16 грудня. Першим кроком були електронні права та технічний паспорт. У смартфон планують завантажити ще й паспорт та пенсійне посвідчення. Загалом у мобільному опиниться чималий перелік послуг.  

Зокрема, з 1 січня стартувала програма "е-Малятко" - в пологовому породілля може оформити всі необхідні документи на дитину, їй допоможуть через смартфон зареєструвати малюка та оформити соціальну допомогу. Вже працює Кабінет Забудовника - за 7 хвилин можна отримати дозвіл на будівництво, а ще проконтролювати його перебіг. 

Програма "е-Пенсія" допоможе без черг та купи довідок оформити та перерахувати пенсію. А з 21 січня розробники візьмуться за пенсіонерів, які ще не подружилися з гаджетами. Через безкоштовну онлайн-платформу літніх людей вчитимуть користуватись смартфоном.

Для тих, у кого немає гаджетів - планують відкрити кількасот діджитал хабів у всіх регіонах. Розробники цифрової держави запевняють, 60 відсотків населення зможуть користуватись країною в смартфоні.

Нова ера державних послуг: 16 грудня у тестовому режимі запрацює додаток "Дія"

Нова ера державних послуг: 16 грудня у тестовому режимі запрацює додаток "Дія"

Повʼязані теми:

Наступна публікація