Експерти назвали найнебезпечніші ковбасні вироби

Експерти назвали найнебезпечніші ковбасні вироби

На останньому п’ятому місці - всі ковбаси і сосиски другого і першого ґатунків

Копчені ковбаси та сосиски другого і першого ґатунків виявилися найнебезпечнішими для людини.

Журналісти програми "Територія обману" склали рейтинг найнебезпечніших ковбас та м'ясних продуктів в Україні. Рейтинг був складений за порадами дієтолога, президента незалежних експертиз та керівника центру випробовування продукції "Укрметртестстандарту".

Читайте: Українцям в ковбасу додають шкіру тварин, харчові наркотики і отруту

На останньому п'ятому місці - всі ковбаси і сосиски другого і першого ґатунків. В них дозволяється додавати різні замінники, які можуть вплинути на кишковий розлад.

На наступному місці копчені ковбаси, які містять канцероген "бензопірен", що викликає рак.

На третьому місці – варені ковбаси. Їх легко фальсифікувати, бо при варінні, як зазначають експерти, знищуються всі докази.

Зі всіх ковбас, кажуть експерти, найкращі сиров'ялені. В таких м'ясних продуктах найменший ризик фальсифікату.

Читайте також: У супермаркетах тухле м'ясо пускають на шашлики, а з сиру зрізують цвіль

І на першому місці – балики. Проте фахівці радять дивитися на ціну. Все, що дешевше 110 гривень, повинно викликати сумнів у покупців.

Як зазначає дієтолог Оксана Скіталянська, найголовніший ковбасний ворог – сіль, адже вона спричинює спазм судин у людей. Другий ковбасний ворог – жир. Якщо людина кожен день буде вживати невеликий шматочок ковбаси, то, як зазначає Скіталінська, за рік можна отримати до 10 кг жиру до своєї ваги.

Останній ворог – консерванти та фарбники. Вони призводять до запальних процесів шлунка та кишківника, утворення поліпів та онкологічних захворювань.

Дієтолог Оксана Скіталінська вважає, що їсти ковбасу взагалі погана ідея, але, якщо важко утриматися, то треба не переборщити із дозою. Експерт зазначає, що 100 грамів на день однозначно будуть шкодити людському здоров'ю,  а дітям взагалі треба заборонити вживати такі продукти.

"Територія обману": чим небезпечна ковбаса

"Територія обману": чим небезпечна ковбаса

Повʼязані теми:

Наступна публікація