Головною стравою на Євро-2012 обрали сало з часником

Серед найпопулярніших народних страв також домашня ковбаса, вареники з капустою, холодець.

Сало з часником - найбільш презентабельна страва України

Сало з часником - найбільш презентабельна страва України / © maxread

Українці обрали головну страву країни, яка гідно представить національну кухню іноземним туристам під час проведення Євро-2012.

Більшістю голосів головним національним блюдом Україні визнано сало з часником. Конкурс тривав більше трьох місяців, повідомляє сайт taste-ukraine.com.

Серед інших найсмачніших страв -  домашня ковбаса, Вареники з капустою і грибами, холодець. Український борщ посів лише 5 місце.

Топ-10 страв виглядає наступним чином: сало з часником, домашня ковбаса, вареники з капустою, холодець, борщ український, деруни, капусняк запорізький, налисники з сиром, порося запечене з гречаною кашею, пиріг з яблуками.

Раніше заступник директора департаменту розвитку і аграрного ринку Міністерства аграрної політики та продовольства Сергій Петренко заявив, що сало не користуватиметься попитом серед туристів під час Євро-2012.

Наступна публікація

Я дозволяю TSN.UA використовувати файли cookie