Головною стравою на Євро-2012 обрали сало з часником
Серед найпопулярніших народних страв також домашня ковбаса, вареники з капустою, холодець.
Сало з часником - найбільш презентабельна страва України / © maxread
Українці обрали головну страву країни, яка гідно представить національну кухню іноземним туристам під час проведення Євро-2012.
Більшістю голосів головним національним блюдом Україні визнано сало з часником. Конкурс тривав більше трьох місяців, повідомляє сайт taste-ukraine.com.
Серед інших найсмачніших страв - домашня ковбаса, Вареники з капустою і грибами, холодець. Український борщ посів лише 5 місце.
Топ-10 страв виглядає наступним чином: сало з часником, домашня ковбаса, вареники з капустою, холодець, борщ український, деруни, капусняк запорізький, налисники з сиром, порося запечене з гречаною кашею, пиріг з яблуками.
Раніше заступник директора департаменту розвитку і аграрного ринку Міністерства аграрної політики та продовольства Сергій Петренко заявив, що сало не користуватиметься попитом серед туристів під час Євро-2012.