ГПУ проводить обшуки у екс-службовців "Приватбанку"

Розслідування перебуває на контролі керівництва Генпрокуратури.

ГПУ проводить обшуки за місцями проживання колишніх службових осіб ПАТ КБ "Приватбанк" та за адресами юросіб, які пов'язані з банком і яким надавались багатомільярдні кредити.

Про це йдеться у повідомленні ГПУ.

Зокрема, мова йде про кримінальне провадження за фактами вчинення екс-службовцями банку розкрадання грошових коштів в особливо великих розмірах.

Зазначається, що колишнє керівництво банку у період 2008-2016 років після одержання від НБУ рефінансування, у тому числі за рахунок цих коштів, надали пов'язаним із банком фірмам кредити на 267 млрд грн.

Вони це зробили, незважаючи на законодавчу заборону щодо проведення операцій із пов'язаними з банком особами.

Таким чином вони, зловживаючи своїм службовим становищем, надавали кредитні кошти на заздалегідь невигідних економічних умовах для банку юрособам, які мають ознаки фіктивності, та за рахунок рефінансування, що призвело до тяжких наслідків інтересам держави.

Держава ж з метою уникнення дестабілізації фінансового ринку була змушена здійснити націоналізацію "Приватбанку" та докапіталізувати його бюджетними коштами на суму 116 млрд грн.

Під час сьогоднішніх обшуків встановлено, що у більшості випадків за юридичними адресами вказаних так званих суб'єктів господарювання відсутні як самі юрособи, так і будь-які ознаки роботи.

Під час розслідування судом накладено арешт на понад 770 об'єктів нерухомості по всій країні та накладення арештів триває.

Нагадаємо, колишні власники "ПриватБанку" можуть оскаржити в суді рішення держави про націоналізацію фінустанови. Про це розповів керуючий партнер адвокатського об'єднання Suprema Lex Віктор Мороз, який є радником власників облігацій "Привату".

Про націоналізацію "ПриватБанку" стало відомо пізно ввечері 18 грудня. 21 грудня фінустанова офіційно перейшла у державну власність.  Міністерство фінансів купило "ПриватБанк" у Фонду гарантування вкладів фізосіб за символічну одну гривню.

Націоналізований приват: рейдерство, паніка і зловмисний Нацбанк

Націоналізований приват: рейдерство, паніка і зловмисний Нацбанк

Повʼязані теми:

Наступна публікація