Харківський суд відправив під домашній арешт 46 агрорейдерів

Харківський суд відправив під домашній арешт 46 агрорейдерів

Фото: Facebook/Поліція Харківщини

Цілодобовий домашній арешт присудили лише одному з затриманих

Київський райсуд Харкова обрав для 46 підозрюваних у спробі захопити агрофірму на Харківщині домашній арешт на період слідства.

Про це повідомляє видання "Укрінформу" посилаючись на джерела у суді. 

"Суд закінчив розглядати клопотання прокуратури про обрання запобіжного заходу для усіх 46 підозрюваних у спробі захопити сільгосппідприємство "Маяк", що у Валківському районі області. Для усіх обрано домашній арешт на період слідства: щодо 45 осіб - нічний, з 21:00 до 07:00, ще до одного — цілодобовий домашній арешт", - зазначили у суді.

Усі фігуранти, додали у суді, підозрюються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених одразу за 4 статтями  КК України.

Нагадаємо, 23 липня близько 22:00 у селі Велика Губщина Валківського району невідомі особи вчинили спробу незаконно захопити районну агрофірму. До сільгосппідприємства "Маяк" під’їхало два автобуси молодиків. Вони показали господарю документи, відповідно до яких відбулася зміна власника. Молодики поводилися агресивно, погрожували справжньому господарю розправою, тому 36-річний чоловік відразу зателефонував до поліції.

На місце події терміново прибули керівництво обласного главку поліції, групи швидкого реагування та слідчо-оперативна група Валківського відділу поліції.

До Валківського райвідділу доставлено 46 осіб, серед яких громадяни Росії та мешканці окупованих територій.

Слідчим Валківського ВП відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 206-2 (протиправне заволодіння майном підприємства, установи, організації) КК України.

З'ясовано, що державний реєстратор Заїчинської сільської ради Полтавської області за підробленими документами змінив та провів незаконні реєстраційні дії у Державному реєстрі юридичних осіб стосовно приватного сільгосппідприємства "Маяк", а саме, змінив власника та керівника.

Силовий штурм у Києві: як поліцейські звільняли спортивний комплекс від рейдерів

Силовий штурм у Києві: як поліцейські звільняли спортивний комплекс від рейдерів

Повʼязані теми:

Наступна публікація