Карпати і Захід країни накриває снігом, а в Херсоні цвіте кульбаба: якими міжсезонними аномаліями зустріла зима українців

Карпати і Захід країни накриває снігом, а в Херсоні цвіте кульбаба: якими міжсезонними аномаліями зустріла зима українців

Синоптики прогнозують налипання снігу та ожеледицю.

У західному регіоні, у Вінницькій і Житомирській областях, а також у Карпатах прогнозують сніг. Натомість у Херсоні розцвіли кульбаби, йдеться у сюжеті ТСН.19:30.

Зима вже на календарі, і в повітрі у багатьох регіонах країни. Синоптики прогнозують налипання снігу та ожеледицю. Водіям радять бути особливо обережними.

Після нічного морозу, подекуди до -8, удень потеплішає до +2. Саме тому дороги стануть слизькими. Така погода омине лише південь. Удень там буде до +8 

Розігріті теплим листопадом у  Херсоні розквітли кульбабки. Їм не вадять навіть нічні заморозки. Принаймні перший тиждень грудня для квітів ще буде сприятливим,  кажуть тамтешні синоптики. Кульбаби на початку зими  у Херсоні квітнуть вже третій рік поспіль. Крім того, у жовтні там відцвіли каштани, бузок і акація.

Кульбаби через теплий листопад зацвіли у Херсоні

Кульбаби через теплий листопад зацвіли у Херсоні

"Високі температури і перепад низьких температур рослини сприймають як стресс. Стресс викликає реакцію поведінкову - це цвітіння. Фактично рослина зрозуміла, що відбулася зима, відбулося пониження температури і нстала весна", - пояснив кандидат сільськогосподарських наук Іван Мринський.

Як повідомлялося, листопад нинішнього року встановив п'ять температурних рекордів у столиці. У минулому місяці середня температура у Києві становила +4,6 градуса, що вище за кліматичну норму на 2,5 градуса. Перша декада листопада виявилась теплішою за кліматичну норму майже на 6 градусів, друга – на 5 градусів, а вже з третьої декади розпочалось різке зниження до зимових температур.

Повʼязані теми:

Наступна публікація