Кіберполіція затримала групу осіб, яка підробляла польські візи

Кіберполіція затримала групу осіб, яка підробляла польські візи

Кіберполіція затримала групу осіб, яка підробляла польські візи

Фото: Національна поліція України

Шахраї розповсюджували рекламу в соціальній мережі про надання послуг з виготовлення шенгенських віз та закордонних паспортів.

Працівники департаменту кіберполіції Нацполіції України затримали групу осіб, які підробляли польські візи. Про це у п'ятницю, 16 вересня, повідомив перший заступник глави Нацполіції, начальник кримінальної поліції Вадим Троян, повідомляє прес-служба Національної поліції.

За словами Трояна, до департаменту кіберполіції звернулися представники посольства Польщі в Україні з приводу виготовлення невідомими шенгенських віз та закордонних паспортів. Ділки використовували підроблені документи.

Правоохоронці розшукали та затримали виготовлювача несправжніх віз та його спільників. Слідство встановило, що шахраї розповсюджували рекламу в соціальній мережі про надання послуг з виготовлення шенгенських віз та закордонних паспортів. Поліцейські встановили адресу офісу з якого здійснювалась протиправна діяльність.

"Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили печатки та штампи різних юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців, підроблені печатки та штампи банківських установ. Також комп'ютерну техніку, за допомогою якої виготовлялись підроблені документи, мобільні телефони, які використовувались для спілкування з клієнтами", - зазначив Вадим Троян.

Крім того, правоохоронці виявили підроблені виписки з банківських рахунків та довідки про розмір заробітної плати, які є обов'язковими документами при подачі у посольство.

"Я ще раз хотів би підкреслити, що для Нацполіції немає вибірковості перед законом. У сучасних умовах діяльність таких "компаній" є неприпустимою. Я дуже вдячний нашим польським колегам, що вони співпрацюють з нами у цьому напрямку. Такі викриття наближують нас до європейських стандартів та правил", - зазначив Вадим Троян.

Наразі проводяться експертизи, слідчі дії тривають.

За даним фактом слідчими ГУ Нацполіції у Львівській області розпочато кримінальне провадження за ст. 358 (Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, їх збут, використання підроблених документів) КК України.

Нагадаємо, раніше Національная поліція затримала високопосадовця однії з енергокомпанійза привласнення майже 45 млн грн. Слідчі у процесуальному порядку зібрали матеріали, які підтверджують причетність посадовця до кримінального правопорушення.

Повʼязані теми:

Наступна публікація