Командування арсеналу в Калинівці вже дало свідчення

Командування арсеналу в Калинівці вже дало свідчення

вибух під Калинівкою, гіф, gif / Фото: ТСН.ua

Родичі військових розповіли, коли востаннє бачилися.

Одна з загадок вибухів у Калинівки - доля командування арсеналу. Зі вчорашнього вечора про них суперечлива інформація. Деякі ЗМІ вже встигли написати, що командира військової частини і його заступників заарештували. Інші стверджують, що вони загинули.  ТСН розшукала родичів військовиків і розкрила таємницю їхнього зникнення.

«Добре, що вони усі живі там», - зі сльозами каже мати керівника служби пожежної безпеки військової частини у Калинівці Валентина Моклюка Ольга.

За останні дві доби вона пережила найбільший стрес, весь цей час вона не бачила сина. 

«Ми вранці їздили до частини і тільки спиталися чи живий. Сказали, що живий і все. Кажуть, що на місці», - додає жінка.

Стало відомо про місце перебування командирів частини, де вибухнув склад боєприпасів

Стало відомо про місце перебування командирів частини, де вибухнув склад боєприпасів

Згадує, що востаннє розмовляла із сином того злощасного вечора. Не встигнув він повернувся зі служби, як його викликали за тривогою назад у частину.  Перед від’їздом наказав родичам ховатись.

Більше пощастило батькам заступника командира роти Руслана Церковного. Вони вже бачили сина. Цілого і неушкодженого.

Коли батько Руслана давав ТСН це інтерв’ю, в ЗМІ почала з’являтись інформація, що СБУшники заарештували керівництво частини. Зокрема командира військової частини Миколу Батюка. Ні він, ні його заступники на зв'язок не виходять. А спецслужби інформацію засекретили.

Що із сином – загадка і для матері командира військової частини Миколи Батюка. Напередодні надзвичайної події син зателефонував до неї. Розпитував про здоров’я і самопочуття. А тепер жодного сигналу. На камеру розмовляти жінка відмовилась.

Вже ближче до вечора у військовій частині провели прес-брифінг. Керівник озброєння збройних сил України Микола Шевцов запевнив, що із військовими все добре. Вони працюють у штатному режимі. Їх допитала СБУ.

 «Вони є. Працюють. Гасять. Їх допитали», - зазначили в частині.

Повʼязані теми:

Наступна публікація