Миколаївські депутати заблокували вантажівки зі львівським сміттям

Миколаївські депутати заблокували вантажівки зі львівським сміттям

Миколаївські депутати заблокували вантажівки зі львівським сміттям

Архівне фото

У місті обурились тим, що відходи зі Львівщини везтимуть до них.

Угода між міськими головами Миколаєва та Львова про вивезення сміття буквально підірвала Миколаїв, йдеться у ТСН.12:00.

Чотири вантажівки зі львівським сміттям нині заблоковано депутатами міськради. Вони не дають машинам розвантажитися та вимагають від мера скасувати рішення, бо Миколаївський полігон і без того вже на межі заповнення.

"Я розумію прекрасно, що у Львові є проблема, але не розумію як Миколаїв за тисячу кілометрів може йому вирішити проблему. Наш полігон не безмежний. Наповнення майже 90%. І, якщо у нас виникне проблема, ми не повеземо до Львова", - каже депутат Миколаївської міськради Олександр Омельчук.

Водночас, директор Миколаївкомунтрансу, який завідує полігоном, запевняє - ажіотаж навколо львівського сміття у Миколаєві штучний. Угоду укладено лише до кінця вересня. За цей період сюди перевезуть всього денну норму сміття Миколаєва.

"Приймається тільки сміття від таких самих громадян зі сміттєвих баків, як і в Миколаєві. Жодних інших шкідливих. Від чотирьох машин в день ємністю 50 кубів. До кінця місяця ми приймемо не більше однієї денної норми Миколаєва", - запевняє директор Миколаївкомунтрансу Юрій Мостовий.

Інформацію про те, що львівське сміття прийматиме Миколаїв, розповсюдив миколаївський міський голова Олександр Сенкевич.

Повʼязані теми:

Наступна публікація