Мінфін рекомендує скасувати бюджет на магістратурі - ЗМІ

Мінфін рекомендує скасувати бюджет на магістратурі - ЗМІ

Фото: Studway

Мінфін виступає за навчання студентів у магістратурі виключно на контракті.

Міністерство фінансів рекомендує Міністерству освіти й науки запровадити навчання студентів у магістратурі у вищих навчальних закладах виключно на контрактній формі навчання (за рахунок коштів фізичних і юридичних осіб).

Про це йдеться в рекомендаціях Мінфіну для МОН щодо розподілу видатків і надання кредитів із загального фонду проекту державного бюджету на 2017 рік, передають "Українські Новини".

"З метою переходу на систему одержання студентами освітньо-кваліфікаційного рівня "магістр" виключно на контрактній формі навчання (за рахунок коштів фізичних і юридичних осіб), при розрахунку граничних обсягів видатків на освіту на 2017 рік зменшені видатки за загальним фондом Міністерства культури в обсязі 1 785,5 тис. гривень, Міністерству освіти й науки - 159 687,6 тис. гривень, Міністерству фінансів - 1 699,5 тис. гривень", - йдеться у документі.

Фото: Українські новини

Також, відповідно до основних напрямків бюджетної політики на 2017 рік, з метою підвищення адресності надання фінансової допомоги учням і студентам, враховуючи матеріальний стан при розрахунку граничних обсягів видатків на освіту на наступний рік, пропонується скоротити витрати на стипендії.

"Враховані витрати на забезпечення стипендіями тільки учнів і студентів з числа дітей-сиріт, дітей-інвалідів 1-3 груп, дітей, позбавлених батьківського піклування, та дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до закону "Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям", аспірантам і докторантам", - підкреслюється в документі.

Нагадаємо, раніше Міносвіти оголосило про зміну системи виплат стипендій. Академічні стипендії отримуватимуть студенти за високі успіхи у навчанні. Також сума соціальних стипендій буде вище прожиткового мінімуму.

Президент пообіцяв студентам не скасовувати стипендії

Президент пообіцяв студентам не скасовувати стипендії

Повʼязані теми:

Наступна публікація