На Луганській ТЕС залишилося вугілля на чотири дні, РФ блокує поставки

На Луганській ТЕС залишилося вугілля на чотири дні, РФ блокує поставки

На Луганській ТЕС залишилося вугілля на чотири дні, РФ блокує поставки

Фото: wikimedia.org

Підприємство перебуває у тісному контакті з урядом.

Запасів вугілля для роботи Луганської теплоенергостанції залишилося на чотири дні, бо Росія блокує поставки.

Про це повідомляє прес-служба компанії "ДТЕК", яка володіє підприємством.

Повідомляється, що на Луганській теплоелектростанції лишилося сім тисяч тонн вугілля, тобто на чотири доби роботи. Аби зекономити, ТЕС повинна працювати одним електроблоком, замість двох, як зараз. Підприємство надсилало запити на дозвіл працювати таким чином до "Укренерго", проте прохання не задовольнили.

"Поставки вугілля на ТЕС від квітня 2017 року здійснювалися з активу "ДТЕК" в РФ - ШУ "Обухівська" (Ростовська обл.), бо станція може отримувати вугілля залізницею лише з території РФ. Залізничних під'їздів до Луганської ТЕС за контрольованої українською владою території немає. З жовтня поточного року Російська залізниця не підтверджує відвантаження вугілля на адресу Луганської ТЕС через невидачу квот на поставки вугілля", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що припинення роботи Луганської ТЕС означатиме втрату електроенергії для мільйона мешканців Луганської області. Відбуваються контакти з українським урядом, Луганською військово-цивільною адміністрацією, "Укренерго" тощо. Проте проблема досі не вирішена.

Раніше повідомлялося, що 31 жовтня по обіді у компанії, яка постачає електроенергію, зібралися члени ОСББ, приватної фірми  та енергетики, аби домовитись про постачання електроенергії до двох відключених багатоповерхівок на Харківському масиві.

Повʼязані теми:

Наступна публікація