Наслідки війни: в Україні з'явилося ще одне місто-мільйонник

Наслідки війни: в Україні з'явилося ще одне місто-мільйонник

Фото: УНІАН

Переселенці змушені залишати свої міста і ставати частинами інших населених пунктів.

Чисельність населення Дніпра на травень 2017 року знову перевищила 1 млн осіб і станом на 1 червня становила 1 млн 2 тис 636 осіб, тоді як 1 травня ще становила 976 тис 110 осіб, а 1 січня - 978 тис 943 людини.

Про це повідомляє Головне управління статистики в Дніпропетровській області.

У січні-травні 2017 року Дніпропетровська область стала лідером серед регіонів України у міграційному прирості населення (23 тис 489 осіб; на другому місці Київська область - 12,6 тис осіб, на третьому Харківська - 7,9 тис осіб).

Лідерами за міграційним скороченням залишаються Донецька (16 тис 734 тис осіб) і Луганська (14 тис 786 осіб) області. На третьому місці з великим відривом - Вінницька область (1,7 тис осіб).

Європарламентарі приїхали на Донбас, щоб побачити наслідки війни з Росією

Європарламентарі приїхали на Донбас, щоб побачити наслідки війни з Росією

Дніпро є четвертим за величиною населення містом України. Після Києва і Харкова третім за чисельністю населення містом є Одеса. П'ятим тривалий час був Донецьк, до початку 2014 року в ньому проживало 953 тис осіб. Однак внаслідок бойових дій на Донбасі значна частина населення залишила місто. За різними оцінками, в ньому залишилося менше 700 тисяч людей.

Нагадаємо, у Києві зареєстровано понад 170 тисяч осіб, які були змушені виїхати з території Східної України, де триває АТО. Це найбільший показник серед усіх міст країни.

Повʼязані теми:

Наступна публікація